Najlepšie akumulátorové vysávače v teste

07.07.2024, Aktualizované: 08.07.2024
9 min.
Od redakcie StavbaEU.sk

Je pre vás dôležité vybrať si ideálny aku vysávač. Len tak získate zo spotrebiča väčšiu účinnosť. Preto pri kúpe aku vysávača vždy venujte pozornosť saciemu výkonu. Dôležitým kritériom je aj výdrž batérie. S ergonomickým aku vysávačom s nízkou hmotnosťou sa manipuluje ľahšie ako s ťažkým spotrebičom. Ľahké akumulátorové vysávače sa tiež ľahšie ovládajú. Najväčšou výhodou akumulátorového vysávača oproti káblovému modelu je však absencia kábla. To znamená, že nehrozí nebezpečenstvo zakopnutia a nie ste závislí od stále dostupnej elektrickej zásuvky. Mimochodom, ak vysávače sú energeticky úspornejšie ako modely so šnúrou.

Na čo by ste si mali dávať pozor pri kúpe akumulátorového vysávača?

Ak si chcete kúpiť akumulátorový vysávač, tieto kritériá nákupu sú pre vás veľmi dôležité:

  • Pri aku tyčových vysávačoch považujeme za kľúčové dlhú výdrž batérie a minimálny čas nabíjania batérie. Čím kratší je čas nabíjania, tým rýchlejšie sa môžete s vysávačom vrátiť k práci. Dlhá životnosť batérie zaručuje efektívnejší výsledok.
  • Filtračný systém: Ak máte sklon trpieť alergiami, je najlepšie kúpiť si bezdrôtový vysávač s integrovaným HEPA filtrom.
  • Hmotnosť: Ak je akumulátorový vysávač ľahký, ľahšie sa s ním manipuluje a prepravuje.
  • Hlučnosť: Ak aku vysávač pracuje ticho, je to výhoda v citlivých obytných priestoroch. Menej rušíte susedov, čo šetrí problémy najmä v domoch s pomerne tenkými stenami.
  • Sací výkon: Mimochodom, oplatí sa silný sací výkon, ktorý vám umožní efektívne odstrániť všetky druhy nečistôt.

Zvážte tiež, na aký typ podlahy vysávač potrebujete. Niektoré akumulátorové vysávače sú vhodnejšie na tvrdé podlahy, zatiaľ čo iné modely sa lepšie hodia na koberce. Ak máte domáce zvieratá, odporúčame kúpiť bezdrôtový vysávač, ktorý dokáže odstrániť chlpy domácich zvierat.

Ktorí výrobcovia akumulátorových vysávačov existujú?

V teste akumulátorových vysávačov vynikli značky Bosch, Kärcher a Makita.

Test akumulátorových vysávačov Bosch

Spoločnosť bola založená v roku 1886 Robertom Boschom a existuje už viac ako 130 rokov. Bosch patrí medzi desať najväčších spoločností v Nemecku a pôsobí vo viac ako 150 krajinách. Vysokokvalitné domáce spotrebiče už niekoľko generácií preberajú úlohy, ktoré považujeme za únavné. Patrí k nim aj akumulátorový vysávač Bosch Series 4 Flexxo Akumulátorový vysávač BBH32101. Vďaka odnímateľnej ručnej časti môžete akumulátorový vysávač Bosch používať aj ako ručný vysávač, čo poskytuje väčšiu flexibilitu. V teste akumulátorových vysávačov 2024 vynikla najmä podlahová hubica Flexxo. Vďaka nej môžete akumulátorový ručný vysávač používať na všetkých povrchoch.

 

Aku vysavac Bosch bbh32101

 

Test akumulátorového vysávača Kärcher

Spoločnosť Kärcher je na trhu už viac ako 30 rokov. Nájdete tu všetko, čo potrebujete pre svoj dom a záhradu. Vrátane akumulátorových vysávačov, ako je napríklad akumulátorový vysávač Kärcher VC 6 Cordless ourFamily 1.198-670.0. Vysávače Kärcher sú flexibilné, obratné a ponúkajú vysoký sací výkon. Akumulátorové vysávače Kärcher využijú najmä ľudia náchylní na alergie, majitelia domácich zvierat, slobodní ľudia a rodiny. Kompaktný a ľahko ovládateľný stojanový vysávač pracuje s výkonom 250 W. Priložený HEPA filter pomáha filtrovať jemné prachové častice a peľ zo vzduchu. Turbokartáč spoľahlivo vyčistí váš koberec. Vyberte si z rôznych režimov čistenia. Ak sa akumulátorový vysávač Kärcher nepoužíva, jednoducho ho pripevnite na stenu.

 

Aku vysavac karcher 1198-6700

 

Akumulátorový vysávač Makita

Výrobca značky Makita sídli v Nemecku od roku 1977. Okrem zodpovedajúceho príslušenstva vyrába aj akumulátorové, benzínové a elektrické spotrebiče. Patrí sem napríklad cenovo dostupný akumulátorový vysávač Makita DCL280FZ Li-ion 18V, sólo bez batérie. Vďaka bezkartáčovému motoru sa predlžuje jeho životnosť. Tento faktor umožňuje aj kompaktný dizajn. Ako mimoriadne ticho pracujúci akumulátorový vysávač môžete využívať vysoký sací výkon. Akumulátorový vysávač DCL280FZ poháňaný 18 V batériou a vďaka priloženému bezvreckovému 2-stupňovému textilnému filtračnému systému vám umožní ľahko odstrániť nečistoty a prachové častice zo schodísk alebo z vášho auta. Akumulátor a príslušnú nabíjačku je možné zakúpiť samostatne.

 

Aku vysavac makita dcl280fz

 

Porovnávacia tabuľka - test akumulátorových vysávačov 2024

 

Funkcie

Výrobca modelu s príslušnou funkciou

Kapacita batérie

Bosch: 2 Ah

Kärcher: 2,5 Ah

Makita: 6 Ah

Doba prevádzky batérie

Bosch: 50 min

Kärcher: 50 min

Makita: 39 min

Napätie batérie

Bosch: 21,6 Volt

Kärcher: 25,2 Volt

Makita: 18 Volt

Objem kontajnera

Bosch:  400 ml

Kärcher: 800 ml

Makita: 750 ml

Hmotnosť

Bosch: 3,2 kg

Kärcher: 2,6 kg

Makita: 1,5 kg inklusive Akku

Technológia odsávania

Všetci výrobcovia bez vrecka, Makita aj s vreckom

 

Podrobné vyhodnotenie nášho testu akumulátorových vysávačov

V teste ručných akumulátorových vysávačov sme sa zamerali najmä na tri modely, ktoré vynikli už v teste akumulátorových vysávačov 2024. Najrozšírenejšími výrobcami sú Bosch, Kärcher a Makita. V tohtoročnom teste akumulátorových vysávačov sme sa zamerali práve na tieto modely:

  • Akumulátorový vysávač Bosch Series 4 Flexxo (21,6 V/čierna) BBH32101
  • Akumulátorový vysávač Kärcher VC 6 ourFamily 1.198-670.0
  • Akumulátorový vysávač Makita DCL280FZ Li-ion 18V, Solo bez batérie

Najlepšie akumulátorové vysávače

1. Akumulátorový vysávač Bosch Series 4 Flexxo (21,6 V/čierna) BBH32101

Akumulátorový vysávač Bosch Series 4 Flexxo je účinný vysávač s maximálnou výdržou batérie 50 minút. V teste akumulátorových vysávačov tento model zaujme silným čistiacim výkonom a vysokým sacím výkonom. Ako praktický spotrebič 2 v 1 môžete ľahko prepnúť z akumulátorového vysávača na ručný vysávač.

Výhody

+ Príslušenstvo je umiestnené priamo na spotrebiči

+ Stabilný a výkonný

+ Možno čistiť všetky typy podlahových krytín a iných povrchov

+ vysoká úroveň komfortu

 

Nevýhody:

 - Vysoká hmotnosť

- Sací výkon by mohol byť lepší

 

2. Kärcher VC 6 Cordless ourFamily vysávač 1.198-670.0

Akumulátorový vysávač VC 6 Cordless ourFamily od spoločnosti Kärcher je spotrebič, ktorý je ideálny pre majiteľov domácich zvierat. Priložený HEPA filter vysáva zo vzduchu alergény a starostlivo zachytáva chlpy domácich zvierat. Vďaka nástennému držiaku môžete vysávač bezpečne uskladniť, keď ho nepoužívate. Jeho nabíjateľná batéria vydrží v jednom okamihu až 50 minút. Súčasťou dodávky je elektrická kefa a prídavná turbo kefa. Vysávač V6 je výkonný vďaka 250 W a má nízku hmotnosť 2,6 kg, takže sa s ním ľahko manipuluje.

 

Výhody

+ 2-stupňové nastavenie výkonu

+ Výkonný s indikátorom nabitia

+ vhodný aj na tvrdé podlahy

+ vysoká úroveň komfortu

 

Nevýhody:

 - Chýba elektronicky poháňaná hubica na čalúnenie

 

3. Akumulátorový vysávač Makita DCL280FZ Li-ion 18V, sólo bez batérie

Akumulátorový vysávač Makita DCL280FZ je poháňaný 18 V Li-ion akumulátorom s dlhou životnosťou. Jeho kompaktná konštrukcia je vybavená bezkartáčovým motorom, ktorý produkuje nízku hladinu hluku 70 dB. Pracuje s 2-stupňovým textilným filtračným systémom bez vrecka, vďaka čomu nie je potrebné kupovať ďalšie prachové vrecká. Priložená nádoba na prach má objem 750 ml. Akumulátorový vysávač Makita je vybavený teleskopickou trubicou, ktorú možno individuálne nastaviť. Súčasťou dodávky je aj sacia hadica, podlahová hubica, podlahová kefa a štrbinová hubica.

 

Výhody

+ Kompaktný, ľahký akumulátorový vysávač

+ Tichý a praktický

+ LED osvetlenie

+ Príslušenstvo priamo na držiaku

 

Nevýhody

- Dodáva sa bez batérie a nabíjačky 

 

Najlepší akumulátorový vysávač

Víťazom nášho testu akumulátorových vysávačov je Makita DCL280FZ. Jeho batéria s dlhou výdržou a tichá prevádzka sú mimoriadne pôsobivé. Nie je potrebné neustále kupovať vrecká na prach. Pozitívnou vlastnosťou je individuálne nastaviteľná teleskopická rukoväť. Praktické LED osvetlenie osvetlí každý kút, nech je akokoľvek malý. Víťaz nášho testu akumulátorových vysávačov zaujme aj svojím bohatým príslušenstvom.

 

Záver

Akumulátorové vysávače majú rôzne funkcie. Všetky akumulátorové vysávače však majú jedno spoločné: nie sú závislé od elektrickej energie a zabraňujú nehodám kvôli absencii kábla. Špeciálne modely pre majiteľov domácich zvierat a alergikov sú vybavené aj HEPA filtrom.

 
 

Produkty vzťahujúce sa k článku

Súvisiace články

© 2007 - 2024 StavbaEU.sk