Najlepšie akumulátorové nožnice na živý plot 2024 v teste

08.07.2024, Aktualizované: 31.07.2024
9 min.
Od redakcie StavbaEU.sk

Záhradkári vedia, že výber správneho náradia je základom pohodlnej a efektívnej práce. S akumulátorovými nožnicami na živý plot môžete strihať kríky, kroviny a živé ploty a upravovať ich do správneho tvaru. Okrem batérie a motora zohráva rozhodujúcu úlohu aj strihací nôž. Aby ste sa mohli rozhodnúť pre správny model, odporúčame vám vopred preskúmať podmienky a rastliny alebo živé ploty, ktoré chcete zastrihnúť.

 

aku noznice na zivy plot

 

Na rozdiel od benzínových nožníc na živý plot majú aku nožnice na živý plot určitú mieru mobility. Sú tiež oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu. Patria medzi záhradné náradie, ktoré by nemalo chýbať v žiadnej domácnosti. Patria k nim napríklad akumulátorové kosačky a akumulátorové fúkače lístia.

 

Na čo si dať pozor pri kúpe aku nožnic na živý plot

Existuje mnoho rôznych aku nožnic na živý plot. Dlhá výdrž batérie je vždy výhodou. Venujte pozornosť aj tomu, koľko zariadenie váži. Práca s ťažkými nožnicami na živý plot je totiž pri dlhšom používaní určite náročnejšia. Dôležité je tiež zohľadniť veľkosť plochy, porast a vaše osobné požiadavky.

Nožnice na živý plot aku majú rôzne bezpečnostné prvky. Okrem toho sa môžu vo väčšej či menšej miere líšiť ovládaním.

Nožnice na živý plot s dlhou reznou dĺžkou zabezpečujú obzvlášť rovný strih, ale mali by ste si uvedomiť, že dlhšia čepeľ zvyšuje hmotnosť nožníc na živý plot.

 

Ktorí výrobcovia ponúkajú najlepšie nožnice na živý plot aku?

Na trhu je nespočetné množstvo aku nožníc na živý plot. Medzi najznámejších výrobcov, ktorých sme testovali, patria Bosch, Makita, Gardena a DeWalt. Radi by sme vám priblížili jednotlivých výrobcov a modely, ktoré sme testovali.

 

Test akumulátorových nožníc na živý plot Bosch

Názov Bosch je pravdepodobne každému známy. Ide o poprednú medzinárodnú servisnú a technologickú spoločnosť. Spoločnosť založil v roku 1886 Robert Bosch ako dielňu pre presnú mechaniku a elektrotechniku. Náradie Bosch nájdete vo všetkých kategóriách vrátane akumulátorových nožníc na živý plot. Nami testovaný model je BOSCH GHE 18V-60. Je vybavený bezkartáčovým motorom , ktorý poskytuje nožniciam na živý plot dlhú životnosť a silný výkon. Systém proti zasekávaniu zabezpečuje bezproblémové strihanie aj silných konárov. Akumulátorové nožnice na živý plot Bosch zaujmú aj svojou nízkou hmotnosťou a ergonomickým dizajnom.

 

aku noznice na zivy plot bosch 06008c9000

 

Akumulátorové nožnice na živý plot Makita v teste

Spoločnosť Makita bola založená v roku 1915 a od roku 1977 má v Nemecku vlastné obchodné zastúpenie. Skupina Makita Group predáva vysokokvalitné záhradné vybavenie a náradie vyrobené z mimoriadne odolných materiálov. Predstavujeme MAKITA DUH602Z. Rukoväť tohto modelu sa dá otáčať o 90° v oboch smeroch. Vďaka antivibračnej konštrukcii možno znížiť vibrácie prenášané na používateľa počas používania. Ďalšou veľmi praktickou funkciou je trojrýchlostná regulácia otáčok, ktorá umožňuje veľmi presné rezanie. Keď je nôž zablokovaný, smer jeho pohybu možno zmeniť pomocou funkcie uvoľnenia noža.

 

 

aku noznice na zivy plot makita duh602z-

 

Test aku nožníc na živý plot Gardena

GARDENA je popredná európska značka záhradného náradia. Spoločnosť GARDENA bola založená v roku 1961 a v roku 1968 prerazila uvedením systému Original GARDENA System, ktorý sa stal pojmom. Bližšie sa pozrieme na GARDENA ComfortCut 50/18V P4A. Vďaka dobre viditeľnému LED displejumôžete mať vždy prehľad o stave batérie . Rukoväť ErgoLine s integrovaným štartovacím tlačidlom a ochranou proti nárazu sú užívateľsky veľmi prívetivé. Tá zabraňuje poškodeniu nožov.

 

aku noznice na zivy plot makita duh602z

 

Test profesionálnych nožníc na živý plot aku DeWalt

Výrobca DeWalt je menej známy, ale existuje už od roku 1924 a presviedča svojou odolnosťou a kvalitou. Tento akumulátorový plotostrih DeWalt dcm563p1 je vybavený bezkartáčovým motorom. Vďaka 36V akumulátoru má účinný zdroj energie. Laserom brúsená čepeľ z tvrdenej ocele je dlhá 55 cm a zaručuje efektívny strih. Akumulátorové nožnice na živý plot majú ergonomický, ľahký a kompaktný dizajn.

 

aku noznice na zivy plot dewalt dcm563p1 1

 

Porovnávacia tabuľka

Vlastnosti
 

Výrobca modelu s príslušnou funkciou
 

LED displej
 

GARDENA
 

Regulácia otáčok
 

Makita
 

Antivibračná konštrukcia
 

Makita
 

Ergonomická rukoväť
 

DeWalt, GARDENA, Makita
 

Tvrdená čepeľ
 

DeWalt,
 

Funkcia uvoľnenia čepele\Antiblokovací systém
 

Bosch, Makita
 

Bezkartáčový motor
 

Bosch, DeWalt, Makita
 

36 V akumulátor
 

DeWalt
 

18 V akumulátor
 

Bosch, GARDENA, Makita
 

Dĺžka čepele
 

600 mm Bosch, 550 mm DeWalt, 500 mm GARDENA, 600 mm Makita
 

Vzdialenosť čepele
 

23 mm Bosch, 20 mm GARDENA, 26 mm Makita
 

Typ akumulátora
 

Li-Ion akumulátory všetkých výrobcov
 

Súčasťou dodávky je 1 akumulátor.
 

DeWalt, GARDENA
 

Nabíjačka v cene.
 

DeWalt, GARDENA
 

Kapacita akumulátora
 

5 Ah DeWalt, 2,5 Ah GARDENA
 

Rýchlosť zdvihu
 

1400\min DeWalt, 2200\min Makita, 1500\min Bosch
 

Hmotnosť
 

3 kg Bosch, 2,9 kg DeWalt, 4,5 kg Makita
 

Podrobné hodnotenia

V tomto teste sme sa bližšie pozreli na akumulátorové nožnice na živý plot Bosch. Prvá vec, ktorá vyniká, je kvalitné spracovanie a vynikajúca kvalita noža. Nožnice na živý plot zaujmú svojím skvelým výkonom. Akumulátor vydrží aj dlhodobé používanie, čo znamená, že záhradnícke práce až na stredne veľkých záhradách môžete vykonávať bez prerušenia. Akumulátorové nožnice na živý plot Bosch zmenou smeru strihajú aj silnejšie konáre, ktoré možno cielene použiť.

Jednou z nevýhod je absencia prídavnej rukoväte na bezpečné prenášanie. Verzia solo neobsahuje akumulátor, ktorý je potrebné zakúpiť samostatne.

Akumulátorové nožnice na živý plot Makita sú rovnako kvalitné, zaručujú ideálne výsledky strihania a pohodlne sa držia. Plne nabitý akumulátor vydrží dlhodobé používanie, zatiaľ čo antivibračná konštrukcia a regulácia otáčok poskytujú úroveň pohodlia.

Žiaľ, náš test akumulátorových nožníc na živý plot Makita odhalil značné nedostatky, keďže batéria a nabíjačka nie sú súčasťou dodávky. Okrem toho ide s hmotnosťou viac ako 4 kg o pomerne ťažký záhradný nástroj, s ktorým nie je ľahké manipulovať pre každého. Aj v tomto prípade je cenovou nevýhodou nutnosť zakúpiť batériu a nabíjačku samostatne.

Pri testovaní akumulátorových nožníc na živý plot od spoločnosti GARDENA môžeme s istotou povedať, že v žiadnom prípade nie sú horšie ako predtým uvedené modely. Výdrž batérie je veľmi uspokojivá a manipulácia s nimi je užívateľsky veľmi prívetivá. Vďaka LED displeju môžete mať vždy prehľad o stave batérie. S hmotnosťou menšou ako 3 kg sa s týmito nožnicami na živý plot ľahko manipuluje každému používateľovi. Ideálne je, ak sú nabíjačka a batéria súčasťou modelu pripraveného na použitie. Tento model bohužiaľ neponúka žiadne ďalšie funkcie.

Výhodou akumulátorových nožníc na živý plot DeWalt je jednoznačne účinný 36 V akumulátor a nízka hmotnosť menšia ako 3 kg. Spoločnosť DeWalt dodáva akumulátorové nožnice na živý plot s akumulátorom a nabíjačkou. Náradie sa pohodlne drží v ruke a vďaka veľkej voľnosti pohybu možno prácu dokončiť rýchlo a bez únavy. Doba prevádzky navyše presahuje jednu hodinu, takže všetku prácu zvládnete na jeden záťah.

Záver

Náš záver je trochu prekvapivý. Oproti našim očakávaniam nie sú známi výrobcovia Bosch a Makita víťazmi kvôli nedostatku batérií a z toho vyplývajúcim vyšším nákladom a dodatočnej námahe. Hoci podávajú dobré výsledky, tie sú určite porovnateľné s ostatnými testovanými akumulátorovými nožnicami na živý plot. Prekvapili nás nožnice na živý plot DeWalt. Dodáva sa so všetkým, čo potrebujete. Zároveň podáva pôsobivé výsledky. Tento model je však vhodnejší na profesionálne použitie.

Jednoznačným víťazom nášho testu sú preto najlepšie akumulátorové nožnice na živý plot od spoločnosti GARDENA. Zapôsobil na nás svojím jednoduchým používaním, rozumnou cenou, ideálnymi funkciami bez väčšej námahy a praktickým LED displejom. Všetky testované modely a mnoho ďalšieho záhradného náradia nájdete na KAMODY. Tešíme sa na vašu návštevu nášho internetového obchodu!

 

 

Produkty vzťahujúce sa k článku

Súvisiace články

© 2007 - 2024 StavbaEU.sk