Najlepšie aku vysávače lístia 2024 v teste

08.07.2024
10 min.
Od redakcie StavbaEU.sk

Na udržiavanie čistoty a poriadku v záhrade potrebujete rôzne záhradné náradie. Výkonné fúkače lístia sú obrovským pomocníkom pri čistení záhrady od padajúceho lístia alebo konárov. Ak sa chcete vyhnúť namáhavému hrabaniu obyčajnými hrabľami a ušetriť tak veľa času a energie, kúpte si ten správny akumulátorový fúkač lístia.

Aku fúkače lístia majú v porovnaní s káblovými alebo benzínovými fukačmi lístia rôzne výhody. Na jednej strane sú aku fúkače lístia oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu a energeticky účinnejšie. Na druhej strane ich možno bez problémov používať na akomkoľvek povrchu. Existuje veľký výber modelov od rôznych výrobcov. Z aktuálneho profesionálneho testu aku fúkačov lístia zistite, ktorý je najlepší fúkač lístia pre vaše účely.

 

aku fukar listia

 

Na čo by ste si mali dávať pozor pri kúpe vysávačov na lístie aku

Výber správneho zariadenia pre vaše individuálne potreby sa môže zdať na prvý pohľad nemožný vzhľadom na veľký počet dostupných modelov. Z tohto dôvodu sme pre vás v našom teste aku vysávačov lístia pripravili niekoľko užitočných tipov.

Okrem pomeru cena/výkon, ktorý samozrejme zohráva hlavnú úlohu, je dôležitá najmä rýchlosť vetra a objem vzduchu. Čím väčší je objem a rýchlosť, tým účinnejšie fúkač lístia pracuje. To znamená, že niektoré modely dokážu premiestňovať napríklad aj mokré lístie alebo väčšie objemy. Či je to potrebné, závisí od veľkosti plochy a existujúcich podmienok. Použitý materiál by mal byť čo najodolnejší, aby sa zabezpečila dlhá životnosť.

Ak chcete zabezpečiť jednoduchú a bezproblémovú prácu, uistite sa, že je fúkač lístia ľahký a má výkonný motor. Niektoré modely nielenže odfukujú lístie, ale majú aj praktické vrecko na lístie. Spotrebič zbiera už rozdrvené lístie do tohto vrecka. Vďaka tomu sa dá ľahko zlikvidovať.

Výhodou je aj pohodlná práca. To zaručujú rôzne funkcie, ako napr.

  • Izolácia proti hluku
  • Zníženie vibrácií alebo
  • ergonomická rukoväť alebo ramenný popruh

Jednoduchá manipulácia tiež prispieva k tomu, že práca s fukárom na lístie nie je únavná.

 

Ktorí výrobcovia bezdrôtových vysávačov listov existujú?

Existuje mnoho výrobcov záhradného náradia, a teda aj akumulátorových fúkačov lístia. Predstavujeme výrobcov z nášho profesionálneho testu akumulátorových fúkačov lístia. Testovali sme modely od spoločností Milwaukee, Makita, DeWalt a Kärcher. Títo známi výrobcovia ponúkajú široký sortiment záhradného náradia a akumulátorový fúkač lístia rozhodne patrí k náradiu, ktoré by nemalo chýbať v žiadnej domácnosti. V našom teste akumulátorových vysávačov lístia sme modely hodnotili podľa ich funkčnosti, rýchlosti prúdenia vzduchu, ovládateľnosti, hmotnosti a vlastností.

Spoločnosť Milwaukee Electric Tool Corporation bola založená v roku 1924. Od roku 2010 má spoločnosť Milwaukee čoraz väčšie zastúpenie v Nemecku a je známym menom pre mnohých domácich majstrov a záhradkárov. V našom teste akumulátorových fúkačov lístia sme sa bližšie pozreli na akumulátorový fúkar Milwaukee M18 FBL-0 4933459825. Kompaktný a ergonomický dizajn zaručuje pohodlnú manipuláciu.

Výrobca Makita predáva vysokokvalitné záhradné náradie od roku 1915 a už takmer 50 rokov má obchodné zastúpenie v Nemecku. Testovali sme akumulátorový fukár/vysávač Makita DUB363PT2V Li-ion LXT. Záhradné náradie tohto výrobcu sa vyznačuje kvalitnými materiálmi a robustnou konštrukciou.

Akumulátorový fúkač lístie od spoločnosti DeWalt je tiež zahrnutý v našom teste fukárov na lístie s batériou. Tento výrobca existuje už od roku 1924 a v oblasti záhradného náradia si získal meno vďaka svojej kvalite a odolnosti. Testovali sme akumulátorový axiálny fukár DeWalt DCMBA572N-XJ XR FlexVolt 200 km/h.

Posledným modelom v teste akumulátorových fúkačov lístia je Kärcher BLV 36-240 Battery 36V 1.444-170.0. Výrobca sa osvedčil ako výrobca rôznych záhradných a čistiacich nástrojov už v roku 1935. Spoločnosť sa už môže nazývať svetovým lídrom v oblasti čistiacej techniky, ale teraz je v rýchlom slede aj v oblasti záhradného náradia.

 

Porovnávacia tabuľka

Vlastnosti

 

Výrobca modelu s príslušnou funkciou

Bezkartáčový motor

Všetky testované modely

Uzamykateľný spínač

Milwaukee, DeWalt

Funkcia odsávania

Makita, Kärcher

Batéria vrátane.

Makita

Nabíjačka vrátane.

Makita

Hmotnosť vrátane batérie

2,1 kg Milwaukee, 4,5 kg Makita, 6 kg DeWalt, 4,6 kg Kärcher

Ramenný popruh

Makita, Kärcher

Rýchlosť prúdenia vzduchu

193 km/h Milwaukee, 243 km/ Makita, 207 km/h DeWalt, 240 km/h Kärcher

 Napätie batérie

18 V Milwaukee, 18 V Makita, 54 V DeWalt, 36 V Kärcher

 

Podrobné hodnotenia

Nižšie nájdete informácie o tom, ako dopadol náš test jednotlivých modelov akumulátorových fúkarov lístia.

 

Akumulátorové dúchadlo Milwaukee M18 FBL-0 4933459825

Fukár na lístie Milwaukee má uzamykateľný spínač s plynulou reguláciou otáčok. Bezkartáčový motor POWERSTATE v kombinácii s elektronikou REDLINK PLUS zabezpečuje vysoký výkon. Model poskytuje rýchlosť prúdenia vzduchu až 193 km/h.

 

aku fukar listia milwaukee 4933459825-1

 

Akumulátorový fukár na lístie je výlučne fukár, nemá funkciu odsávania. S hmotnosťou menej ako 2 kg bez batérie patrí fukár na lístie Milwaukee k ľahkým modelom.

Nevýhodou fukára na lístie Milwaukee je absencia batérie a nabíjačky, ktoré sú súčasťou dodávky. Hoci je teda cena nízka, za batériu a nabíjačku sa platia ďalšie náklady.

 

Makita Makita DUB363PT2V Akumulátorový fukár/vysávač Li-ion LXT

Model Makita je vybavený bezkartáčovým motorom. Tento fukár na lístie má aj mimoriadne praktickú funkciu premeny na vysávač lístia. Nasávané lístie je počas procesu vysávania drvené zabudovaným nožom.

 

aku fukar listia makita dub363pt2v

 

Súčasťou dodávky je odsávacia súprava, dve batérie s kapacitou 5 Ah a duálna nabíjačka. Nájdete tu aj ramenný popruh, vrecko na lístie a všetky potrebné diely na použitie ako fukár a vysávač. Tento rozsah je zohľadnený v cene. Pri stredne veľkých plochách sa však už tieto dodatočné náklady oplatia, pretože sa výrazne zníži pracovné zaťaženie. Hmotnosť vysávača lístia Makita je približne 5 kg, a preto sa stále pohybuje v pohodlnom rozmedzí. Rýchlosť prúdenia vzduchu je fascinujúcich 243 km/h.

 

Akumulátorový fukár DeWalt DCMBA572N-XJ 200 km/h XR FlexVolt

Bezkartáčový motor modelu DeWalt je určený na nepretržitú prevádzku, ktorú možno bez námahy zvládnuť vďaka uzamykateľnému spínaču akcelerátora. Vďaka tomu môžete s týmto akumulátorovým fukárom na lístie pracovať na veľkých plochách. Konštrukcia fukára na lístie DeWalt je mimoriadne užívateľsky prívetivá vďaka veľkým pogumovaným plochám a dobrému vyváženiu. S rýchlosťou vzduchu 207 km/h sa nachádza niekde medzi už spomínanými modelmi.

 

aku fukar listia dewalt dcmba572n

Tento model tiež nemá funkciu odsávania. S hmotnosťou menej ako 3 kg je fukár na lístie ľahký, ale táto špecifikácia sa vzťahuje na model bez batérie. To znamená, že akumulátorový fukač DeWalt sa nedodáva s batériou.

 

Test akumulátorového vysávača lístia Kärcher BLV 36-240, 1.444-170.0

Akumulátorový vysávač lístia od spoločnosti Kärcher dokáže lístie buď vysávať, alebo odfukovať z trávnika. Je to praktické, pretože potom nie je potrebné zbierať lístie a čím menej pracovných krokov, tým je práca jednoduchšia a efektívnejšia.

 

aku fukar listia karcher 1444

 

Jeho rýchlosť vzduchu je 240 km/h, čo model Kärcher radí hneď za model Makita. Množstvo odnímateľných dielov nielenže znižuje hmotnosť prístroja, ale aj uľahčuje čistenie. Obojručná rukoväť a ramenný popruh zabezpečujú ergonomickú manipuláciu a optimálne rozloženie hmotnosti.

 

Fukáče listie v teste

Modely od spoločností Milwaukee a DeWalt možno bohužiaľ používať len ako fukáre, a preto sú najlepšími vysávačmi lístia v teste.

Naším najlepším akumulátorovým fúkačom lístia je model od spoločnosti Kärcher. Okrem funkcie fúkača lístia ho možno použiť aj ako vysávač lístia. Jednotlivé diely sa dajú vybrať a ľahko sa čistia. Absencia akumulátora nijako neznižuje jeho presvedčivú silu. Pretože aj keď si ho kúpite samostatne, cena je stále nižšia ako pri modeli Makita.

Vysávač lístia s rýchlosťou vzduchu 240 km/h a objemom zberného vrecka 45 litrov je účinným záhradným pomocníkom, ktorý sa dá použiť na všetkých zelených plochách bez ohľadu na spôsob použitia.

 

Záver

Hoci pri kúpe záhradného náradia zohráva kľúčovú úlohu pomer ceny a výkonu, lacné modely nie sú automaticky horšie a drahé modely nie sú vždy najlepšie. Vždy sa oplatí porovnať rôznych výrobcov a ich modely. Náš test akumulátorových fúkačov lístia ukázal, že modely v strednej cenovej kategórii sa vždy oplatí vyskúšať.

Ak si chcete kúpiť vysávač lístia alebo iné záhradné náradie, nemyslite len na podmienky na mieste, ale skontrolujte aj funkcie a ďalšie vybavenie.

Na stránke StavbaEU.sk nájdete všetky akumulátorové vysávače lístia od rôznych výrobcov. Podporíme vás a poradíme vám aj našimi podrobnými testami výrobkov. Tešíme sa na vašu návštevu nášho internetového obchodu.

 

 

Produkty vzťahujúce sa k článku

Súvisiace články

© 2007 - 2024 StavbaEU.sk