AM24 Licotherm automatický kotol pravý
AM24 Licotherm automatický kotol pravý AM24 Licotherm automatický kotol pravý

AM24 Licotherm automatický kotol pravý

Kotol LICOTHERM je určený na vykurovanie objektov s tepelnou stratou do 30 kW. Konštruovaný je pre spaľovanie pevných palív do zrnitosti 25 mm - predovšetkým hnedého uhlia ořech2 a drevných pelie... Zobraziť celý popis »


Model: 2024P

Popis

Kotol LICOTHERM je určený na vykurovanie objektov s tepelnou stratou do 30 kW. Konštruovaný je pre spaľovanie pevných palív do zrnitosti 25 mm - predovšetkým hnedého uhlia ořech2 a drevných peliet, v prípade nutnosti v ňom možno doplnkovo ??spaľovať taktiež kusové drevo.

Kotol tvoria dva základné celky - kotlové teleso a horák. Kotlové teleso je oceľové konštrukcie s liatinovými dvierkami, tie jeho časti, ktoré prichádzajú do styku so spalinami, sú vyrobené z kvalitných plechov hrúbky 5mm. Horák je integrovaný do spodnej časti kotlového telesa. Nad ním je umiestnený keramický katalyzátor. Tvar katalyzátora usmerňuje spaliny jednak späť nad horák - tým umožňuje dokonalé vyhorenie paliva a dohorenie spalín - jednak na zadnú stenu kotlového telesa. Odtiaľ sú spaliny smerované do rúrkového výmenníka s turbulátormi a následne cez zberač spalín do dymovodu. V hornom paneli kotla je umiestnený regulátor. Horák je konštruovaný na princípe spodného prikladania paliva (retortový) a samotné spaľovanie v ňom pripomína horenia v kováčskej vyhni. Z násypky je palivo dodávané šnekovým podávačom (motor s prevodovkou, šnekovnica) do kolena-retorty. Tu je vytláčané nahor na kruhový rošt. Rošt aj retorta sú vyrobené z vysoko kvalitnej liatiny. Retorta je umiestnená v zmiešavači, do ktorého je fúkaný vzduch ventilátorom. Drážkami medzi retortou a roštom je potom vzduch fúkaný do nahořelé vrstvy paliva. Množstvo spaľovacieho vzduchu (resp. Intenzita rozdúchavanie paliva) je dané regulovateľnými otáčkami ventilátora. Vyhorené palivo - popol a škvara - prepadávajú cez okraje roštu do popolníka pod zmiešavačom. Palivo je do spaľovacej časti horáka dodávané v cykloch, ktoré sú nastaviteľné na regulátora (viz.dále). Horák sa v automatickej prevádzke zapína a vypína podľa požadovanej teploty vykurovacej vody (nastaviteľná kotlovým termostatom) alebo podľa potreby tepla v referenčnej miestnosti (externým regulátorom - napr. Priestorovým termostatom).

Základné technické parametre:

Hmotnosť [kg] 390
Rozmery š x v x h [mm] 1450 x 1425 x 700
Objem vody v kotlovom telese [l] 70
Objem zásobníka paliva [dm3] 300
Pracovný pretlak vody [MPa] 0.2
Prevádzková teplota vody [° C] 60 -90
Požiadavky na pripojenie
Priemer dymovodu [mm] 150
Minimálny komínový ťah [Pa] 10
Pripojovacie rozmery náter. vykurovacej vody G 1 1/2 "
Pripojovacie napätie [V / Hz] 230/50
Elektrický príkon [W] 250
Elektrické krytie [IP] 20
Teplotechnické parametre Hnedé uhlie O2 / pelety
Menovitý výkon [kW] 25
Minimálny výkon [kW] 7
Účinnosť [%] 86/88
Spotreba paliva - jmen.výkon [kg / hod] 5,8 / 5,9
Spotreba paliva - min.výkon [kg / hod] 1,6 / 1,7
Doba horenia pri jmen.výkonu [hod.] 45/35
Rozsah teploty spalín [° C] 110 - 250
Trieda kotla podľa ČSN 303-5 v celom výkon.rozsahu 3

Predpísané palivo:
hnedé uhlie ORECH 2 o zrnitosti 4- 25 mm a vlhkosti do 20%
drevné pelety - kvalita podľa prílohy A.2 ČSN CEN / TS 14 961

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk